Германският автомобилен производител BMW обмисля възможността да построи автомобилен завод

...
 Германският автомобилен производител BMW обмисля възможността да построи автомобилен завод
Коментари Харесай

BMW обмисля да се премести от Острова в България

 Германският авто производител BMW обмисля опцията да построи авто цех у нас, научи " Монитор ". Баварците, които създават Mini и Rolls-Royce в Обединеното кралство, търсят разновидности да реалокират производството на двете марки след излизането Англия от Европейски Съюз. От Българската организация за вложения потвърдиха импровизирано информацията, само че отхвърлиха да разясняват бъдещите капиталови проекти на немския колос в автомобилостроенето.
Преди месеци от BMW предизвестиха за „ предстоящ интервал на неустановеност ”, само че съгласно тях няма да има незабавна смяна в интервенциите им на локална почва. Много условия за доставки на европейския пазар ще би трябвало да се предоговарят, обявиха тогава от BMW в изказване. „ Не можем да кажем към момента какво би означавал вотът за нашите действия във Англия, до момента в който не станат ясни бъдещите регулации и законодателните разпореждания ”, разясниха от автомобилостроителя пред английски медии.

От BMW Group дадоха отговор на питане на „ Монитор “, че няма да разясняват въпроса. “Не можем да потвърдим информацията за проекти за създаване на цех на BMW Group в България. BMW Group се стреми към уравновесена реализация във всички райони и в проектите си се управлява от тактиката „ производството следва пазара “. Като международна компания BMW Group ръководи 31 предприятия за произвеждане и сглобяване в 14 страни и има мрежа за продажби в над 140 страни “, се споделя в отговора на немския тръст.

Според осведомени и други производители, имащи фабрики на Острова, като да вземем за пример от Япония, обмислят благоприятни условия за пренасяне на активността си след Brexit в Европейски Съюз.

Преди време министър председателят Бойко Борисов предложения Hyundai да влага в производството на електрически автомобили в България. Южнокорейският производител също обмисля да разкрие нови мощности или да реалокира част от производството си в България.

Виж всички публикации от Венцислав Генков-->
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР